15,90 €
Červené tiché víno vyrobené z hrozna vínnej révy odrody 100% Dolcetto vypestovaných na viniciach talianskej vinárskej oblasti Piemonte – Langhe Alba – suché.
Produkt môžete zakúpiť tu
Dolcetto plné jasných čerešňových plodov, kvetinových náznakov a jemných tanín. je ideálny pre párovanie s rôznymi predjedlami alebo inými jednoduchými potravinami a čerstvými syrmi.
Rodinné, relatívne mladé, nadčasové vinárstvo v srdci Langhe. Vinárstvo ťaží z vynikajúcich, slávnych polôh a starých viníc v obci La Morra (Rocche dell’Annunziata, Arborina and Pozzo). V malej pivnici vzniká menšia, originálna produkcia vín, ročne sa na 7 ha urobí niečo okolo 45.000 fliaš.
Po rýchlejšom prekvasení pri vyšších teplotách nasleduje opatrná elevage vo francúzskych sudoch 225l, iba z jednej tretiny nových. Čo sa týka práce na vinici, Renato je úplný puntičkár. Do vinohradu nesmie prísť žiadna „chémia““, vinohrady sú zarastené trávou a bylinami.
Jediné čo sa úplne výnimočne a iba v daždivejších ročníkoch používa, je Bordeaux jícha. Na viniciach sa pracuje s optimálnou redukciou na kríku počas leta a krátko pred vinobraním za účelom perfektnej, dokonalej vyzretosti hrozna vo všetkých aspektoch.
Výsledkom sú skutočne výnimočné, nadštandardne kvalitné vína, ktoré sú koncentrované, intenzívne, komplexné, mohutné a elegantné zároveň. Čerešničkou na torte je Barlo Riserva zo starých viníc, ktoré je prezývané „ Barolo – Musigny““.
Veľkou prednosťou vinárstva je konzistentná, každoročná, špičková kvalita všetkých vín od Dolcetto po Barolo Riserva. Renato Corino sa aj napriek svojej krátkej existencii právom radí medzi absolútnu špičku vinárov v celom Langhe, vína sú navyše veľmi dobre cenovo dostupné.
Zaujímavosťou sú 2 ruky na všetkých etiketách, ktoré majú znázorňovať takmer umeleckú prácu vinohradníka a hlavne to, že všetky vína „prešli“ jeho rukami.
Alergény: Rovnako ako všetky vína, môže aj toto víno obsahovať Oxid siričitý (SO2), siričitany.