9,90 €
Astoria Sushi Sparkling Brut Extra je elegantné perlivé víno, pripravované z lokálnych variácií bielych rév, typických pre Treviso a jeho okolia.
Produkt môžete zakúpiť tu
Hrozno na toto šumivé víno sa zbiera koncom septembra v štádiu najvyššieho vyzrievania. Vďaka technológii jemného lisovania získava víno vyššiu eleganciu a jemnosť. Prvé kvasenie prebieha výhradne v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote 18 °C s miestnym druhom vyšlachtených biokultur. Po jednom mesiaci uloženia na kvasniciach na gravitačné čištenie vína, prichádza na rad sekundárna fermentácia v tlakových nádobách, kde víno získáva elegantnú perlivosť. Pri teplote 16°C probieha tento proces po dobu 25 až 30 dní. Následuje finálne dokvasenie a fľašovanie pri nízkych teplotách. Víno vo finále odpočíva vo fľaši, kde dotvára svoju finálnu podobu.
Vyvážený pomer cukru a kyselnatosti nabáda ku kombinácii s čerstvými rybami a ázijskou kuchyňou.
Odporúčaná teplota podávania pri 6 – 8°C.
Uchovávajte na chladnom suchom mieste, mimo dosahu tepla a slnečného žiarenia.