31,90 €
Colheita je termín pre tie najlepšie jednoročníkové portské kategórie Tawny, napriek tomu je u nás medzi širokou oblasťou konzumentov menej známy termín než Vintage pre jednoročníkové Ruby. Napriek tomu sa tiež jedná o vynikajúce vína, ktoré na etikete nesú ročník svojho vzniku. Vyzrievajú (ako ostatné Tawny), najprv v dubových sudoch, vína Colheita však vždy minimálne 7 rokov, väčšinou však dlhšie.
Produkt môžete zakúpiť tu
Colheita je termín pre tie najlepšie jednoročníkové portské kategórie Tawny, napriek tomu je u nás medzi širokou oblasťou konzumentov menej známy termín než Vintage pre jednoročníkové Ruby. Napriek tomu sa tiež jedná o vynikajúce vína, ktoré na etikete nesú ročník svojho vzniku. Vyzrievajú (ako ostatné Tawny), najprv v dubových sudoch, vína Colheita však vždy minimálne 7 rokov, väčšinou však dlhšie!! V nich dochádza k typickej oxidácii a pôvodné ovocné a svieže arómy postupne prechádzajú v bohatý buket plný aróm sušeného ovocia, pražených, drevených a korenených tónov. Potom sa premiestňujú do fliaš a všeobecne sa uvádza, že by mala byť podávaná do niekoľkých rokov od naplnenia. Počas svojho dlhého zrenia získavajú obľúbenú jemnosť, vyváženosť a komplexný charakter s farbami premenenými do zlatista (u najstarších vín až so zábleskami zelenej).
Rôzne podarené ročníky lahodných Vintage (Ruby) a Colheita (Tawny) sa stávajú obľúbeným darčekom
k narodeninám či výročiam spojeným s daným rokom.
Tasting notes:
Aróma s medovým nádychom a viditeľnými tónmi tmavého ovocia. Na poschodí jemne vybalancovaná,
komplexná chuť s tónmi lesných plodov, dotykom mandlí či gaštanov a príjemným medovým zakončením.
TIPY NA UCHOVÁVANIE A SERVIROVANIE:
Tieto portské sú špeciálne lahodné, ak sa podávajú k čerstvému ovociu, zmrzline, čerstvým koláčom, ľahkým pudingom či nie príliš sýtym tortám. Veľmi obľúbené tiež ako delikátny záver jedál k dezertom na báze vajec či mandlí … Ideálne tiež ako digestív k / po káve k umocneniu príjemných pocitov, ktoré nasledujú po dobrom jedle.