32,00 €
Daniel Bouju – Pineau des Charentes Vieux – unikátny sladký fortifikovaný nápoj z čistého čerstvého vínneho muštu a vysoko akostného koňaku, ktorý zrel minimálne 7 rokov v dubových sudoch po koňaku.
Produkt môžete zakúpiť tu
Daniel Bouju – Pineau des Charentes Vieux – unikátny sladký fortifikovaný nápoj z čistého čerstvého vínneho muštu a vysoko akostného koňaku, ktorý zrel minimálne 7 rokov v dubových sudoch po koňaku.
Daniel Bouju patrí k producentom excelentných koňakov a aj jeho Pineau des Charentes patrí k tomu najlepšiemu, čo môžete ochutnať. Pineau z tohto domu pochádza, rovnako ako excelentné koňaky Daniel Boujů, z rodinných viníc z oblasti Grande Champagne. Hrozno je zberané v optimálnej zrelosti a okamžite po zbere sú spracované.
Pri výrobe Pineau des Charentes sa vylisuje šťava z perfektne vyzretého hrozna, ktorá je bohatá na prírodné cukry. Táto šťava sa ochladí a nechá po krátku dobu odstáť, aby došlo k separácii kalov. Potom je čerstvá číra šťava, pri ktorej nesmie začať kvasenie, zmiešaná so silným koňakom. Výsledný obsah alkoholu musí byť medzi 16-22%. Tento nápoj sa uloží na zrenie do dubových sudov. Biele Pineau Vieux (staré) musia zrieť pred uvedením na trh minimálne 5 rokov v dubových sudoch.
Daniel Bouju – Pineau des Charentes Vieux zreje pred uvedením na trh minimálne 7 rokov. Na zrenie sa používajú staré dubové sudy, v ktorých zreli koňaky Daniel Bouju. Výsledný obsah alkoholu je 18%.
Pineau des Charentes Vieux od Daniela Beauju má nádhernú slamovo zlatú farbu, veľmi bohatú a výraznú arómu vyzretého a sušeného ovocia s tónmi medu. Už sa tu objavuje jemný nádych „rancio Charentais“ (miestny výraz pre elegantnú jemnú archívnu arómu starých Pineau). Sladko korenistá chuť, v ktorej sú napriek veku nádherne cítiť ovocné tóny čerstvej vínnej šťavy, je doplnená tónmi zrelého ovocia a medu. Vychladené je skvelé ako aperitív. Chladené ho môžete párovať s mnohými jedlami, skvele sa hodí k foie gras.
Staré Pineau podávajte ako aperitív vychladené na 8°-10°C. K jedlám alebo ako digestív podávajte mierne vychladené na 10 ° -16 ° C, Tak najlepšie oceníte arómu a chuť tohto tekutého pokladu. Daniel Bouju neodporúča pridávanie ľadu, pretože by mohlo dôjsť k potlačeniu charakteristických chuťových vnemov.
Pineau môžete skladovať veľmi dlho. Pokiaľ ho otvoríte, môžete ho zazátkované uchovať v chladničke aj po dobu niekoľkých týždňov.